JUHTKIRI Uus luud ja vanad luud

Saarte Hääl
Copy
Saaremaa vallavalitsuse turismi- ja turundusosakonna juht Helina Andruškevitšus
Saaremaa vallavalitsuse turismi- ja turundusosakonna juht Helina Andruškevitšus Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Viis aastat tagasi muudeti toonase Kuressaare linnavalitsuse allasutusena tegutsenud turismiinfokeskus mittetulundusühinguks Visit Saaremaa, mille tegevuse keskmeks pidi olema kogu Saaremaa turismimajanduse koordineerimine ja maakonna turundamine.

See ei olnud sugugi valutu protsess ja kuigi ümberkorraldusega püüti luua ühtne maakondlik katusorganisatsioon ning kaotada muu hulgas ka paralleelmaailm nimega sihtasutus Saaremaa Turism, pole see tegelikult tänaseni õnnestunud. Sihtasutus toimetab jätkuvalt omasoodu ja tuli tuha all hõõgub edasi. MTÜ-st on aga taas saanud omavalitsuse allasutus. Mis, arvestades Saaremaa valda kui asutuse põhirahastajat, on ka mõistetav. 

Saaremaa vallavalitsuse turismi- ja turundusosakonna vastne juht Helina Andruškevitšus ütleb tänases Saarte Hääles, et konkurents turismiturul on väga tihe ja kui me ise midagi ei tee, siis meelitavad teised sihtkohad turistid enda juurde. 

Hea maine ja tuntuse juures ei saa mugavustsooni jääda, peab kogu aeg tegutsema. Kas meie turismivaldkonna uus luud ärgitab vanad luud harjumuspärasest erinevaid liigutusi tegema ja pühkimine ei jää üksnes tolmukeerutamiseks, saab näha mõne aja pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles