JUHTKIRI Laat, paat ja vaat

Saarte Hääl
Copy
Viikingilaev Orm.
Viikingilaev Orm. Foto: Merit Lehtsalu/Saarte Hääl

Viiendat aastat Salmel peetav viikingiturg on toimetanud tasapisi, kuid järjekindlalt. Viis aastat on juba selline aeg, kus üks ettevõtmine vähehaavalt ka traditsiooni mõõtu hakkab võtma. See on oluline tähis kindlasti tegijate jaoks, aga vahest tähtsamgi nende jaoks, kes viikingitemaatikaga nii igapäevaselt kokku ei puutu. Nendeni jõudmine võtab lihtsalt aega ja ürituse järjepidev toimumine on selle üks tagatis.

Turu eestvedajad on igal aastal võtnud kogunemisele mingi teema. Küll villatöö, puidutöö, küll söögi-joogi. Tänavu keskendutakse taimedele ja nende tähtsusele viikingiajal. Juba mitmendat aastat võetakse ette ka rauasulatus.

Turu üheks põnevaks osaliseks on alati olnud viikingilaevad. Sel aastal saab taas sisse õnnistatud saarlaste endi kätega kiilule pandud viikingipaat – Orm. Tegijate entusiasm näitab, et muinaspaatide tegemine ei ole sugugi üle jõu käiv kunst ning nende hulk võiks ja peaks lähiaegadel kindlasti kasvama. Loodetavasti annab sellele tõuke järgmiseks aastaks Saaremaal kavandatud viikingiaasta, kuhu mahub nii teadust kui meelelahutust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles