JUHTKIRI Nohu pole mingi nohu? (1)

Saarte Hääl
Copy
Paragripi tunneb ära kõigepealt valusa kurgu järgi, kuid tavaliselt ei jää tulemata ka nohu ja haukuv köha.
Paragripi tunneb ära kõigepealt valusa kurgu järgi, kuid tavaliselt ei jää tulemata ka nohu ja haukuv köha. Foto: LightField Studios/PantherMedia / LightField Studios

Kas nohust last tohib lasteaeda saata või mitte – selle üle võivad arutelud ja tulised vaidlused kesta ilmselt lõputult. 

Alles see oli, kui perearstide selts avaldas juhendi, mis ütles: kergelt nohune, ent muude vaevusteta laps tohib lasteaias käia. Tänavune koroonakevad ja hirm uue viiruselaine ees on sundinud ametnikke lasteaedadele rangemaid reegleid kehtestama. Rangemad reeglid sunnivad omakorda lasteaednikke mudilasi terasemalt jälgima ning nohused poisid-tüdrukud koju saatma. 

Nii juhtub aga paraku, et koju võidakse saata täiesti terve laps. Kel lihtsalt kipub nina õues jaheda ilmaga tilkuma. Iga nohu (või arvatava nohu) pärast kaks nädalat lapsega kodus istuda on aga luksus, mida suur osa töötavaist lapsevanemaist endale lubada ei saa. Sel juhul tuleks ilmselt mõnelgi end sügisest kevadeni töökohustustest vabaks küsida. Iseasi, milline tööandja sellega nõusse jääks.   

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles