JUHTKIRI Kosmeetiline muudatus

Saarte Hääl
Copy
Alkohol. Foto on illustreeriv.
Alkohol. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Saaremaa on koht, kus harjunud elukorraldust muuta võib olla enam kui keeruline. Kui vastusõdijad piisavalt tugevasti ühte hoiavad ja oma õiguste kaitsmiseks kõva häält teevad, võibki muutjate plaan nurja minna.

Kohalik võim on püüdnud panna Kuressaare baare-klubisid varem uksi sulgema juba aastaid. Teevad ju napsitamisega liiale läinud pidutsejad üksjagu pahandust – kui leebelt väljenduda.

See, et joogised kodanikud omavahel kisklema lähevad või kellelegi kitli peale annavad, on üsna tavaline. Paraku juhtub ka tõsisemate tagajärgedega intsidente.

Varasema sulgemisajaga meelelahutusasutuste pidajad aga ei soostu, kartes sissetulekute kokkukuivamist. Põhjendades: pidutsemiskultuuri juba nii lihtsalt ei muuda. Seda, kes on harjunud alles öötundidel välja minema ja hommikuni napsitama, nii kergesti ümber ei harjuta.

Kas ja kui palju turvalisem oleks Kuressaare kesklinn, kui kärakat tohiks müüa vaid kella kolmeni, saaks teada üksnes siis, kui meie otsustajatel jaguks julgust ja tahet eelnõu vastu võtta. Selline korraldus, kus kärakamüük lõpeks kella viiest hommikul, ei muudaks praegusega võrreldes aga suurt midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles