JUHTKIRI Ühine saladus

Saarte Hääl
Copy
Lapse väärkohtlemine. Fotolavastus.
Lapse väärkohtlemine. Fotolavastus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Saaremaa inimesed on harjunud pidama oma kodukohta ohutuks ja turvaliseks. Suuri õnnetusi ja raskeid kuritegusid tuleb ette meilgi, ent siiski vähem kui seal, kus inimesi ja anonüümsust rohkem. Vahel aga tuleb väikeses kogukonnas päevavalgele asju, mis igas normaalses inimeses õudu ja vastikust tekitavad. Selliste juhtumite hulka kuuluvad laste vastu suunatud seksuaalkuriteod. 

Kurjategija ohvriks langenud lapsed vajavad abi, paraku jäävad niisugused kuriteod sageli aga vaid tegija ja tema ohvri teada. Alati ei pruugi laps juhtunut mõista või suuta seda adekvaatselt hinnata. Tihtilugu kammitseb ohvrit sõltuvus teda kuritarvitanud täiskasvanust, alandus ja hirm. Just seetõttu on oluline, et kaaskodanikud oskaksid tähele panna märke, mis laste väärkohtlemisele viitavad. Ning neist märkidest politseile teada annaksid.   

Kas Saaremaal elav täiskasvanud mees kuritarvitas oma 13-aastast kasutütart, selgitab uurimine. Ajakirjanduse ülesanne pole mõista kohut inimeste üle, keda kohus pole süüdi tunnistanud. Küll aga on ajakirjanduse asi probleemidest rääkida, mitte neist vaikida. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles