Melchiori filmivõtted täitsid Argo Kirsi koolipõlveunistuse

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
ELAMUSKESKUSE PEREMEES ise astus kõrvalosas üles mängupõrgu episoodis. Tagapool peab režissöör Elmo Nüganen (paremal) nõu operaator Mihkel Soega.
ELAMUSKESKUSE PEREMEES ise astus kõrvalosas üles mängupõrgu episoodis. Tagapool peab režissöör Elmo Nüganen (paremal) nõu operaator Mihkel Soega. Foto: Erakogu

Üks kahest apteeker Melchiori filmide võttepaigast Saaremaal oli keskaja elamuskeskus Archebald, mille peremehele tähendas kaks ja pool nädalat filmigrupi tööd ühe noorepõlveunistuse täitumist.

"Tänapäeva tehnika võimaldab filmi teha lausa igaühel ja vaat et kodustes tingimustes. Meie omal ajal ei osanud sellest isegi unistada," lausus Kirss, tunnistades, et filmitegemine paelus teda juba kooliajal. Juba siis keerlesid peas mõtted, et tore oleks kunagi mõnes filmis moel või teisel kaasa lüüa. Ja juhuse tahtel täitis apteeker Melchiori film nüüd tema kunagise unistuse.

Juhuseks oli selle aasta alguses Kuressaare lossis filmitud keskaja stiilis õllereklaam, mida tegi Nafta Films. "Neil oli seal mingi mure relvadega, vaja oli kiivreid ja nad pöördusid minu poole. Ja kui neid välja valima tulid, siis vaatasid kohe, et need ruumid sobiksid ka filmivõteteks," meenutas Kirss. Kuna Nafta Films on Melchiori filmide kaastootja, siis viis üks asi teiseni ja oktoobris täituski Archebaldi keskuse ümbrus ja hoov kõiksugu masinate ja asjameestega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles