ULGUSAARLANE Kapten Indrek Lepp: ootame aega, kui koroonakriis taandub

Erki Berends
Copy
KÕIK SAMA: Tallinna-Helsingi vahet sõitva reisilaeva kapten Indrek Lepp juhib laeva sadamast sadamasse ka praegusel koroonaajal. Täpselt samuti kui enne seda.
KÕIK SAMA: Tallinna-Helsingi vahet sõitva reisilaeva kapten Indrek Lepp juhib laeva sadamast sadamasse ka praegusel koroonaajal. Täpselt samuti kui enne seda. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Ulgusaarlane, Tallinna–Helsingi vahet sõitva reisilaeva kapten, kellele usaldati ka Eesti Antarktika ekspeditsiooni esimeses osas purjelaeva Admiral Bellingshausen Kroonlinnast Saaremaale juhtimine. Merega on Indrek Lepp seotud olnud 6. eluaastast ning talle kuulub purjetamise maailmameistri, Euroopa meistri ja üle kümne korra Eesti meistri tiitel.

Kas sellesama Bellingshauseniga tulek Kroonlinnast Eesti vetesse oli kuidagi teistmoodi kui mõne muu laevaga sõites?

Jah! Minu jaoks oli see sümboolne kordus aastale 1990, kui ma Peterburi mereakadeemiasse õppima läksin. Tulla nüüd samu radu Kroonlinnast, Peterburist Tallinna ning Virtsust Roomassaarde, mida olen jahiga sõitnud palju – see oli selline väike emotsionaalne tagasikäik. See on hetk, mis emotsiooni annab, ei ole selline otseselt töö. Laeval oli inimesi, kes pole oma igapäevatöös meremehed, küll aga on nad üle Eesti silma paistnud erinevatel aladel. Toredad isiksused. Igaüks leidis selles retkes midagi, mis emotsiooni pakkus. Minu jaoks oli seal emotsiooni rohkem kui harjumuspärastes meresõitudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles