JUHTKIRI Õppigem ajaloost

Saarte Hääl
Copy
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: Dmitri Kotjuh

Värskeimad andmed näitavad, et koroonaviiruse vastu vaktsineerimise hõlmatuse poolest on Saare maakond Eestis Hiiumaa järel teisel kohal. Kui Hiiumaal on kaitsepoogitud pea 32% elanikest, siis Saare maakonnas 29%. 

Ehk siis peaaegu iga kolmas. Selle edetabeli viimasele kohale jääb Ida-Virumaa ca 13 protsendiga ja Harjumaa ligi 19 protsendiga.

Eks vaktsineeritute arv sõltu muidugi sellest, kui palju kusagil perearstidele vaktsiine jaotatakse. Samas oleneb kaitsepoogitute osakaal ka sellest, kuidas inimesed vaktsineerimisse suhtuvad. 

Kui palju on neid, kes on kohe valmis end vaktsineerida laskma, ning kui palju neid, kes seda mingil juhul teha ei soovi. Või vähemalt mitte selle vaktsiiniga, mida neile parasjagu pakutakse.  

Vahest on kaitsepoogitute suurema osakaalu üks põhjus Saare maakonnas ka see, et väikeses kogukonnas teab pea igaüks kedagi, kes on koroonat põdenud. Ning mõnigi ka neid, kel on see haigus kulgenud väga raskelt ning lõppenud isegi surmaga. 

Paraku ei anna paljud vaktsiinivastased endale aru, kui palju taude on minevikus seljatatud just vaktsiinide abiga. 

Tänase Saarte Hääle ajalooküljel meenutavad eakad saarlased, kuidas Eestis levisid difteeria, sarlakid, leetrid, lastehalvatus. 

Mis oleks saanud siis, kui vaktsineerimise vastu oleks toona sõditud nii, nagu osa inimesi teeb seda praegu?  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles