MUHU UUDISSED Siia mahub rahvast küll ning viel

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Terit neh. Nädali lõppus oo jälle valimised. Nie muhulased, kis ep taha kottu arvuti sihest oma jaali anda mitte, nie piavad sedakorda Liiva asemel tükkis Hellamoa külakeskuse kuipima.

Ja põle sii taris tooduta üht, et neh, ennemalt olli nii ja nii mitmes kohtas ja siis aeti kõik Liivale kokku ja nüid siis tükkis Hellamoale. Neh, vaheldust oo ju kua taris. Äkist järgmise korra oo jälle Liival, kisse ette tiab. Äkist näituseks Muhu Majas tükkis.

Neh, sie kange maja, misele esmasbe nurgakivi pandi, piaks olema juba tuleva vuasta 1. oktoobriks valmis suan. Tüe sii Liiva linnas otse ep sua. Paljast ehitatse aga juure. Keskväljaku pialegid tuleb lisemal aal uusi asjandusi jälle. Neh, et sui otsa Liival katlamaja ümber ehitati, seda mudud kellegid võeras silm es näingid.

Ja üleselle, et ehitatse, tihasse Liiva vahet kendimaks kua. Neh, mineva kevade sai üle tiab kut pitka aa Muhu valdas jälle kuuluta, et meitel oo üle kahe tuhande elaniku.

Ja septembri alguseks olli juba kogunisti kaks tuhat seitsetesn sie nummer. Ja siis tulli vallamajas nõuke mõte, et tuleva kevade olga just igal ühel nähe, et meitel oo üks tähtis nummer kenaks ümmarguseks suan ja sialtmualt edasigid tõusn viel.

Ja siis tulli jälle valla sünnipäe, esimene oktoober ja sedakorda võttis vallavalitsus kätte ja tellis seks päävaks nõuksed lilled, mis alles kevade õide lähtvad ja siis iga kevadega ennassid paljast uhkemaks ja suuremaks aavad. Ja nõnna pannasse viel selle kuu sihes Liival mua sisse kaks tuhat seitsetesn kruokuse sibulast. Uijee!

Kui nie ikka sial kevade puhas õide lähtvad! Ja mine sa ullu tia. Vuata kui sõuke kena kiri pilt akkab äkist rahvast vielgid juure meelitama. Neh, mahub äe küll. Vuastal tuhat ühessasada kolmtesn oln Muhus kokku änam kut seitse tuhat seitsesada inimest. Neh, siis sii ju ruumi oo. Kui eluilmas akkas rahvas välja voorima, sest lastele es oln kõikidel änam kodu kohta mitte, siis nüidsel aal ju ehitatse nõuksi maju, misel oo mitu korda üheteese otsas. Mis sõnna viga inimesi paiguta oo.

Neh, ja ega meitel muud uiemad põlegid. Et laulma ja ojoma piaseb, sest olli juba mineva nädali juttu kua. Ja nende kampaliseks suab aga akata viel, kis uuvitat oo.

Olge siis ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles