Merit Karise üllitab laste loovusraamatu

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Merit Karise
Merit Karise Foto: Ahti Paju/Saarte Hääl

Ideeloomeõpetaja Merit Karise tahab ühisrahastuskeskkonna Hooandja toel välja anda laste loovusraamatu ""Mis juhtuks, kui küsida ehk Palju-palju Punamütsikesi".

See on autori esimene raamat seeriast, kuhu on planeeritud sirgeldamisraamatuid loovast mõtlemisest lastele ja noortele. "Aeg on küps, et ise kirjutada raamatud, mida olen aastaid otsinud," ütleb autor ise. Oma eeskujudeks peab ta lapsepõlves loetud Donald Bisseti raamatut "Kõnelused tiigriga", Éva Janikovszky "Kui ma oleksin suur", Paul-Eerik Rummo "Lugemik lugemiki" ning hilisemast ajast Keri Smithi "Wreck This Journal Everywhere" ja Grant Snideri "The Shape of Ideas".

Tegelased joonistab ja raamatu kujundab Meriti kaasa Oliver Maaker, kes alguses püüdis küll vastu punnida, väites, et ta tegelikult ei oska kumbagi, kuid lõpuks siiski nõustus. Oliver töötab Kuressaare ametikoolis ja on tihti oma õpilastele öelnud, et tähtis polegi osata – sest tegelikult keegi ei oska –, tuleb lihtsalt pihta hakata ja proovida, uurida, häkkida.

Lapsevanemale ja õpetajale abiliseks mõeldud raamat sobib lastele alates neist, kellele alles ette loetakse, kuni nendeni, kes juba ise loevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles