MAAILM Mehhiko kaudu USA-sse

Urmas Kiil
Copy
Trumpi müüri nime kandev okastraadiga aed katab vaid lühikest osa USA-Mehhiko piirist ja on pigem mõtteline sein, kui takistab piiriületajaid.
Trumpi müüri nime kandev okastraadiga aed katab vaid lühikest osa USA-Mehhiko piirist ja on pigem mõtteline sein, kui takistab piiriületajaid. Foto: Väino Laisaar

USA ja Mehhiko vaheline piir, mis nüüd on avatud ukrainlastele, on samal ajal endiselt ületamatu takistus teistele põgenikele – ladinaameeriklastele ja ka venelastele, kes ei toeta Putini režiimi ja on seetõttu sunnitud kodumaalt pagema. Teemat analüüsis pikemalt Saksa avalik-õiguslik ringhääling Deutsche Welle (DW).

Põgenikud on Mehhikosse saabunud Kiievist ja Lvivist, aga ka Moskvast ja Peterburist. Et kodumaal ametivõimudes mitte kahtlust äratada, ei sõitnud paljud Mehhikosse otse, vaid tegid vahepeatuse Türgis. Kuid ka Mehhiko pealinna ei jää nad kauaks pidama, vaid sõidavad esimesel võimalusel kohe edasi Tijunasse.

Ligi kahe miljoni elanikuga Tijuana asub Mehhiko kirdeosas Baja California osariigis. Maailmas on see linn tuntud kui USA-sse siirduvate immigrantide kõige tähtsam transiidikeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles