MÄLESTAME ⟩ Heinz Erfurti maine rännutee on lõppenud

, Kihelkonna, Kärla ja Mustjala koguduse õpetaja
Copy
Erfurt Kihelkonna kirikus 1996. aastal
Erfurt Kihelkonna kirikus 1996. aastal Foto: Erakogu

Sõprussidemed EELK Saarte praostkonna ja Põhja-Saksamaal asuva endise Angelni praostkonna, praeguse Schleswig-Flensburgi kirikuringkonna vahel on kestnud kaugelt üle 30 aasta. Tähtis osa on selles ühenduses olnud muusikal ning eriti pasunakooride muusikal. On ju muusika suuteline ületama keelebarjääri ning päris palju on meil ühiseid vaimulikke laule kiriku lauluraamatus.

Mitmeid ja mitmeid kordi on Saksamaa sõbrad dirigent Heinz Erfurti juhtimisel võtnud oma säravad puhkpillid kaasa, andnud mitmel pool Saaremaal ja Hiiumaal imelisi kontserte ning kaunistanud muusikaga jumalateenistusi. Mulle on eriliselt meelde jäänud üks imeline hetk – Angelni pasunakoor mängis vaiksel soojal suveõhtul Saaremaal Panga pangal päikeseloojangu ajal Händeli “Veemuusikat”. Seda võiks iseloomustada Jaan Tätte sõnadega “Mõni hetk on kohe väga-väga ilus...“.

Teisel Kristuse ülestõusmispühal, 18. aprillil lõppes Heinz Erfurti maine rännutee. Selle päeva teemaks on kirikukalendris märgitud – kohtumine Ülestõusnuga. Kui kaunis ja sümboolne päev siit ilmast teele asuda, et kohtuda sealpool igavikupiiri ülestõusnud Issandaga. Süütasime eelmisel pühapäeval Heinzile mõeldes Kihelkonna kirikus küünla, pidasime palve ja laulsime “Jumal Sul ligemal”, mille viimases salmis on sõnad “taevasse elama lauluga tulen ma...“.

Suur tänu, armas Heinz, imelise muusika, sõpruse, armastuse ja soojuse eest läbi aastakümnete. Rahulikku koduteed valgusesse!

Südamlik kaastunne pereliikmetele ning kogu sõpruspraostkonnale!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles