AJA LUGU Lapsepõlvepildikesi möödunud sajandi keskpaiga Roomassaarest

Copy
ROOMASSAARE LAPSED 1959 TORNIDE MAJA EES: (Paremalt) Marianne Tamm, Sirje Torn, Saima Poll, Olavi Renel (ülal), Monika Renel, Marvi Poll, Katrin Torn, Peeter Koritko, Toomas Vachstein, nende taga Arvet Aabna, Kersti Torn (vaatab taha), Andres Tamm, Arvo Kraavik, Arvo Ader ja Raivo Torn.
ROOMASSAARE LAPSED 1959 TORNIDE MAJA EES: (Paremalt) Marianne Tamm, Sirje Torn, Saima Poll, Olavi Renel (ülal), Monika Renel, Marvi Poll, Katrin Torn, Peeter Koritko, Toomas Vachstein, nende taga Arvet Aabna, Kersti Torn (vaatab taha), Andres Tamm, Arvo Kraavik, Arvo Ader ja Raivo Torn. Foto: Erakogu

Roomassaare asum on olnud minu sünni- ja elukoht, mis enam kui poole sajandi jooksul on oluliselt kasvanud ja ilusamaks muutunud.

1960. aastal valmis meie maja Kivi tänav 5, enne seda elasime Vana-Roomassaare 14 (tollal 12) Arnold Allikule ja Edith Kasele kuulunud elamus. Selle oli 1936. aastal ehitanud Arnoldi isa, Kaarma kooliõpetaja Juhan Allik. Plekk-katusega kahekordse elamu alumisel korrusel oli kolm korterit nelja toa ja kolme köögiga, ülemisel korrusel aga kaks tuba ja köök.

Meie pere elas Vana-Roomassaare 14 alates 1946. aastast, seal sündisid ja kahjuks ka surid noorelt minu kaks vanemat õde Anne-Li ja Liia. 1949 tuli ilmale kolmas õde, minust kuus ja pool aastat vanem Marianne, ja hiljem sündisin samas ka mina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles