MUHU UUDISSED Vägev pidu Muhu territoriaalvetes!

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ei neh, mis sa kostad! Sie va koroona oo mõne mehe nii nobesti liigutama pannud, et lihtinimene ep jõva änam sammu pidada mitte! Alles sie olli, 2020. vuasta alguses, kus sai Vanatoal Lõetsa Matsi Peetri esimese plaadi pidus köidud. Olli sur vägev labrakas viel. Rahvast köis ühna murdu!

Ja nüid... tuleb juba KOLMAS nõuke pidu. Neh, Peetril oo valmis suan kolmas oma lugulauludega plaat. Uie plaadi tutvustus oo sedakorda küll Muhu suare pialt väljas, aga ikkagid Muhu territoriaalvetes. Ja mis sie Orisare muud oo, kut Muhu jaaremua. Ja jaaremua oo ju sie kant, mis elu ülal ojab. Nõnn, et vägagid paslik paik. Ja sial oo ometiks nõuke kena kõrge püünega rahvamaja kua, kus viisakad pidu suab korralda. Meitel sii nõukest põle ja põle masu luotust suaja kua. Niipiagid mitte. Nõnna et tuleb ikka seda territoriaalvete oma vahest kasuta.

Et siis laupa, 28-nda lehekuu pääva õhta kellu poole kahessaks aage ennassid Orisare kultuurimajase kokku. Sularaha tuleks kua likki võtta. Et selle iest suab omale plaadi soeta. Ja lubatse, et oo vaba lava ja tantsiv Tokkroes. Ja mudud kuuleb kenasid laulusid ja pillilugusid. Oo kontsert ja simman ja kohvik oo kua lahti ja. Nõnna et üks igate moekas pidu, misest ilma jäeda kohe mitte ep tahaks. Neh, millal viimati üldse nõuksel antvärkis pidul sai köidud? Ja mine tia, millal jälle piaseb? Selle va koroona taudi oo kultuuri tarbimine küll nii õreks jäen, et sedaviisi võib varsi vaimunälga äe surra tükkis.

Muhu Maja oo kua nüid sest suurest valgest telgist välja kolin ja särab uhkest päeva ies. Ei puru kena, kui sa sedaviisi väljast vahid. Sihest mudud põle viel näin mitte ja kisse tiab, kauges järg oogid. Aga kuulukse, et sõnna majase olla viel vabasid pindasid suaja. Et kis arvab, et täma ettevõtmised nii uhkese lossi sünniksid, siis tasub Raugi Aspilvälja Aivar üles otsida. Küll ta parasa kohja levab sõnna!

Kuolivuasta liigub kua ikka pissitassa lõpule lisemale. Külasema külakuolis oo viimne kuolipäe pühabe, kahekümne ühessandal. Sedakorda oo õuesõppemise päe ja kokku suajasse Paenasse Arusaadu aidas. Kuolipäe akkab pihta kellu kahestteistmest ja esimene tund oogid mudud aiandusest. Ja teese tunni aegas pidada Annika riakima Paenasse küla tegemistest ja sellest, mis valdas uudist oo. Ja siis tuleb kena pitk suine vaheaeg!

Vat sõuksed lood ja laulud oo sedakorda. Olge siis ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles