MAAILM ⟩ Saksamaad ohustab ohtlike eksootiliste haiguste levik

Urmas Kiil
Copy
ÜKS PALJUDEST: Aasia tiigersääsk (Aedes albopictus) on üpris agressiivne ja teiste sääskede elupaiku kiiresti üle võttev putukas. Sääsk levitab Zika-viirusinfektsiooni ja dengepalavikku.
ÜKS PALJUDEST: Aasia tiigersääsk (Aedes albopictus) on üpris agressiivne ja teiste sääskede elupaiku kiiresti üle võttev putukas. Sääsk levitab Zika-viirusinfektsiooni ja dengepalavikku. Foto: Vikipeedia

Eksootilised haigused, nagu näiteks Zika-viirusnakkus, dengepalavik või malaaria võivad peagi jõuda ka Saksamaale, hoiatab Robert Kochi instituudi juht Lothar Wieler. Uute haiguste pealetungi põhjuseks on kliimamuutused.

Robert Kochi instituudi (RKI) direktor Lothar Wieler väidab, et seoses kliimamuutustega on uute eksootiliste infektsioonhaiguste massiline levik Saksamaal väga tõenäoline. Kliimasoojenemine Euroopas tekitab soodsad elutingimused lõunamaistele sääskedele ja puukidele, kes võivad olla viiruslike, bakteriaalsete ja parasiitnakkuste kandjad, ütles Wiener intervjuus Saksa meediagrupi Funke väljaannetele. Intervjuu avaldati käeoleva nädala alguses.

RKI direktor hoiatas, et infektsionistid peaksid juba praegu väga tähelepanelikult suhtuma nakkushaiguste sümptomitesse, mis tavaliselt tekivad patsientidel pärast reisi mõnele troopilisele maale. Näitena tõi ta Zika-viirusnakkuse ja dengepalaviku. Wieler ei välistanud ka, et Saksamaal võib peagi levima hakata ka malaaria, mida tekitavad plasmoodiumid (rakusiseste parasiitide protistide perekond).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles