ULGUSAARLANE Balletitantsija Maigret Peetson peab vähemalt iga kuu saarde saama

Erki Berends
Copy
LINNAPARGI ILU JA VÕLU: Maigret naudib väga Kuressaare vanalinnas olemist: "Võin seal lõputult jalutamas käia!"
LINNAPARGI ILU JA VÕLU: Maigret naudib väga Kuressaare vanalinnas olemist: "Võin seal lõputult jalutamas käia!" Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kadi raadio "Ulgusaarlaste" saate külaliseks oli Kuressaarest pärit tantsija Maigret Peetson, kes lõpetas 1992. a Tallinna balletikooli, töötas Estonias balletiartistina, olles ka Eesti teatriliidu ning Eesti balletiliidu liige. Ta on näitleja Aarne Mägi õde.

Kui mõelda saarlanna ja balletitantsija, siis on neid kahte asja väga raske kokku viia. Mulle väga ei meenu, et mõni Saaremaalt pärit inimene oleks balletimaailmas teada. Tantsimine pole võõras, aga ballett tundub kuidagi võõras?

Seda küll. Ballett on midagi erilist. Saaremaal pole seda olnudki ja tol ajal tundus see müstiline, kui see sõna ballett tuli minu kõrvu. Algklassides pakuti uusi huviringe, aga mina ei olnud millestki huvitatud. Mulle meeldis metsas jalutada. Kui tuli sõna ballett, siis just see mind paelus. See oli midagi erilist. Muud tantsud mind üldse ei kõnetanud. Olin jah selline huvitav laps, et ei kunstiring ega võistlustants ega midagi muud. Aga see jäi kõrvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles