MUHU UUDISSED Suvelõpu laulmised

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ehhkid neh, väljas oo kohe lõrepala, siis ometiks oo augusti kuu juba viimase kolmandiku sihes. Nõnna kut ikka augustikuu viimase laupa õhta tihasse muinastulesid. Muhus kuulukse, et Lõunarandas kohe kindlasti tihasse. Isegid Muhu Virtuoosid mängvad ja laulvad sial. Neh, arukas inimene tieb nõuksel kuival aal tuld ikka ennemini mererandas kut kuskil keskel muad. Muedu viimaks terves külas tulepaha lahti.

Ja viel oo tiada, et laupa õhta kellu kuiest suab muinastulede üö puhul Koguva sadama resturaanis kuiekümne viie euru iest omale kena maotääve. Kohe nelja toidust jägatse. Külmad toedud ja sojad toedud ja magustoedud. Mudud tuleb enne oma koht kinni maksa kua lava jaares ja sissejuhatuseks üldse kirjuta info@gastronomist.ee, et kis tahab tulla. Sest ega sie resturaan põle kummist mitte.

Et mis pakutse? Uijee piened söömad puhas! Aga igatahes suab kõiki asju – kala ja liha ja sieni. Ja magusat pakutse kua lõpetuseks. Söömad meisterdab Tamse Allika Andrus oma mieskonnaga. Neh ja vaevalt küll, et üks muhulane akkab teestele muhulastele miskitsorti paljaid lidinaid pakkuma. Ikka kena tõhusa söömakorra suab!

Aga laupa pääva kellu kahestteistmest kutsub Nuka Jaan Raagi männa alt rahvast jälle Linnusse vallide vahele kuipima. Kokkusuamine oo väravamulkus ja, neh, siis Jaan reagib ja jutustab Linnusse linnast jälle. Taa nõuksi ringkäikusid sial suiga ühnagid mitu tükki tein. Sur tark mies kut ta oo.

Aga tuleva esmasbe õhta kellu viiest oodetse kõiki Muhu roosiaida suvelõpulaulmisele. Lauri Õunapuu ja Meelika Hainsoo perega seltsis. Tihasse lastega ringmängisid ja vanu laulusid ja kui parasa porsu mehi kokku suab, siis ikka meestelaulusid kua. Neh ja emastel inimestel oo roosiaidas siis kua tegemist küll ning viel kui omale äkist kohast laulu ep leva. Ja kellu kuiest suab kirgu juures uudista, mesmuodi katussekimmisid tihasse. Vat sõuksed luod!

Olge munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles