TEATRIMEHE MÄLESTUSEKS Väino Uibo oma 80. juubelil: „Jätkuks mul oidu veel midagi teha!“

Copy
MEES NAGU ORKESTER: Kodus musitseeris Väino Uibo tihti nii elektriorelil kui ka suupillidel.
MAANUS MASING
MEES NAGU ORKESTER: Kodus musitseeris Väino Uibo tihti nii elektriorelil kui ka suupillidel. MAANUS MASING Foto: Saarte Hääl

Avaldame vestluse täna sealpoole Linnuteed läinud teatrimees Väino Uiboga, mis peetud temaga ta 80. juubelil.

Täna saab 80-aastaseks endise Kuressaare linnateatri direktor ja nüüdne vabakutseline lavastaja harrastusteatrites Väino Uibo. 

„Igav mul pole, tegevust on õnneks,“ ütles Väino Uibo Kadi raadiole antud sünnipäevaintervjuus. „Ma ei taha mõeldagi niisugusele ajale, kus enam midagi teha ei ole.“

Uibo on muuhulgas lõpetanud Tallinna Kergetööstustehnikumi ja saanud sealt elektriinseneri diplomi. „Ma tegelikult kardan elektrit nagu pöörane, ei taha sellega mingit tegemist teha ja ei saa aru ka, mispidi ta seal jookseb,“ naeris Uibo.

Korkide vahetamisega saab ta kodus siiski ise kenasti hakkama ja nii hull lugu tegelikkuses ikka pole, et ta elektrit kardaks või sellega midagi peale hakata ei oskaks. „Tegin asja huvitavaks lihtsalt,“ muheles ta.

Suur juubel ei tähenda Väino Uibo jaoks suurt midagi. „See on number. Mis ma pean siis nüüd tegema?“ küsis ta. Suurt pidu ta ise korraldada ei plaani, aga lapsed vägisi tegevat. „Selleks peab Tartusse sõitma, sest siin on ralli,“ nentis ta.

Sünnipäevasoovina endale mõtles Uibo, et jätkuks tal ometi oidu veel midagi teha. „Midagi, kus poleks kopitanud haisu juures. Et see, mis ma teen, läheks veel asja ette ja kui tunnen, et seda enam pole, siis tuleb ruttu järgi jätta ja vabandada,“ arutles ta. Tore oleks, kui sellega veel aega läheks, leidis juubilar.

Kuula ka Kadi "Kohvilaua" saadet temaga aastast 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles