TERVIS Ütle "aaa" ehk Kuidas kindlustada oma lapsele terved hambad

Kristina Õun
, Reporter
Copy
HAMBASAHTEL KONTROLLI: Hambaarst Elise-Johanna Reedi oskab lapse jaoks muuta hambaarsti visiidi mänguliseks ja toredaks, nii et Michelle jalutab CityDentali hambakliinikust välja laia naeratusega.
HAMBASAHTEL KONTROLLI: Hambaarst Elise-Johanna Reedi oskab lapse jaoks muuta hambaarsti visiidi mänguliseks ja toredaks, nii et Michelle jalutab CityDentali hambakliinikust välja laia naeratusega. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Lapse hammaste tervishoiu eest hoolitsemine ja usalduse tekitamine hambaarsti vastu on suuresti lapsevanemate töö.

Kui juttu tuleb hambaarstist, tõmbuvad nii mõnedki täiskasvanud näost kaameks. Hirm hambaarsti ees on levinud nähtus nii laste kui ka täiskasvanute seas, kuid selleks, et vähendada tõenäosust kogeda valulikke ja ebameeldivaid protseduure, on suur tähtsus ennetusel.

Kuressaares Citydentali hambakliinikus töötav doktor Rasmus Laan ütleb, et lapse hammaste eest hoolitsemine peaks algama palju varem, kui me oskame ette kujutada – tulevane ema võiks hambaarsti külastada juba rasedust planeerides! Tema sõnul seostatakse rasedate halba suutervist selliste raseduse negatiivsete tulemitega nagu madal sünnikaal ja isegi enneaegne sünd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles