MUHU UUDISSED Ead uut kirguvuastad!

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: secure.pmo.ee

Terit neh! Ja oogid jõulukuu käe. Tuled juba säravad igaspuol ja põle sest lekri innast kua midad. Olga mõuke tahes. Neh, miskid uhket võib ju korra vuastas ikka lubada kua.

Meitel olli sie kuuse süitamine nõuke antvärk tegu jälle. Ikka vallavanam pidas kõnet ja kirguõpetaja soovis ead uut kirguvuastad! Ja laulu ja tantsi olli. Ehkkid, neh, inimesed kippuvad viimsel aal paljast ühteteist pasaga patsima. Iseäranis nie va poliitikud. Nõnna et ep taha teestest tiadagid änam. Ja igaüks paljast vahib, et mil moel taal omal param olla oo, olga teestega just mesmuodi tahes. Aga näedsa, muhulased sial kuuse juures küll ollid kut üks suur ja kena pere olema piab ja olema loodud oo. Neh, kirguõpetaja kua nii kenast toonitas, et iestlased oo jõuluusku ja köivad jõulute aegas tihemini kirkus kut muul aal. Ja et seda lapsemielsust, mis inimeste inge enne jõulusid tuleb, oo nii kena tunda ja vuadata.

Nõnna et äkist katsuks nüid pühade aaks korraks kõik nie asjakaikad ilmas-muas omad tuurid maha võtta ja rinki vuadata, et äkist oo kiegid, kelle elu suaks pirekse paramaks tiha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles