MUHU UUDISSED ⟩ Sur uhke maja

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: secure.pmo.ee

Nüid siis oo Muhu Maja uksed kohe päris ametlikult valla. Mineva riede lõegati lindid läbi. Ei sur moekas maja. Väljast vuatad, et muailma löövetis teene, aga mine sisse – just paras jägu ruumi oo. Põle undrehti suuri kambreid üht ja kellelgid liiga kitsas kua põle. Ja väljast paistab kole nukeline, aga sihes põle ühtegid tühja nukatagust. Et kenaste oo ossatud kokku panna küll. Ja istub irmus easte sõnna suure silla parda. Ja kõik kohjad levab kenaste üles, mis taris. Et nõuke irm oo asjata, et äkist eksib äe.

Ja nüid siis nädalivahetus lähäb kenaste jõulute tähe all ja tuleva nädali algus kua. Neh, olli sii jutuks, et sedaviisi ep oskagid pühade aega rehkenda. Neh, et kumps siis ennemini pühadenädal oo? Argibesi päävi lähäb tulevast nädalist ju rohkem pühade alla, kut sest nädalist.

Aga olga ete just mispidi tahes. Pühad oo ikka pühad ja argipäe oo ikka argipäe. Ja neh, ega nie pidud vuasta lõppus kua pidamata ep jäe. Jõvab läbi rüista kõik.

Mudud jõulute aegas oo ju kirkus kua ikka tienistused. Liiva suures kirkus oo jõulutienistused jõululaupa õhta kellu seitsmest ja esimese püha pääva kellu kahest. Ja Hellamoa kirkus jõululaupa kellu kolmest. Ja niipalju ma tia kua viel juure ütelda, et meite suare laulukuor esineb Liiva suures kirkus jõululaupaõhtase tienistuse aegas.

Ja vuastalõpu pidudega oo nõuke kaup, et valla suur pidu oo spordiallis jälle. Riede, 30-nda õhta, kellu ühessast. Pilet maksab 20 eurut ja kohja suab kindi panna, kui Annelile elista 50 37 407. Oo mitmid esinejaid, kottu ja mõjalt kua. Ja ülemua mehed tulavad tansimuusikad kua tegema.

Ja kis põle viel kohta leidn, kus uut vuastat vastu võtta, siis võib näituseks Vanatoale minna. Suab äkist nahavahe sojaks kua ja kere kenasti täis parkida.

Sest õhtusöögi kõrva kuuleb itaalia laulusid ja pianist Tommaso Primaverat, kellel oo nobed lahvitagumise näpud ja vägev laulujaal. Ja 75 eurut nõukse larbatsku iest põle pooleskid undrehti kallis mitte. Ja seda, mismuodi suab omale lava jaare kohja, suab tiada, kui elista 55 587 494 või kirjuta info@vanatoa.ee.

Vat sõuksed lood ja laulud. Neh olge siis ikka pühade aegas munuksed ja laske aga jõulutöngid kua kenasti uksest sisse, neh.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles