MUHU UUDISSED Rügame ikka ietsi

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis.
Irena Tarvis. Foto: Erakogu

Ikka terit neh. Lõigid karsummdik uie numbri ette. Sii ning sial tehti ikka pirekse pauku kua, aga tüki vähäm kut varamalt.

Neh, Muhus tulligid uus vuasta karsummdik. Sie vägev Karsumm, mis ennemalt ikka Orisares pieti, sie kolis nüid Tillunirese. Oo ikka tohma inimesi ilmas-muas küll. Sõukse külmaga vissatse ennassid merese! Ei neh, aga mis sii ütelda. Nõuksed seisvad ikka paramini terved ju ja oo ikka vägagid tublid ja vägevad inimesed iseenesest. Mina es jõva kõiki kokku loendagid. Aga umbest masu kolmkümmend inimest olli, kis mauhtik! vette põrutasid. Ilm es olegid ju undrehti külm kua õnneks. Radlaas näitas pluss neli.

Neh, uieks vuastaks ikka soovitse midad paramad. Sedakorda ep oska muud tahta, paljast et uus vuasta ikka kenam tuleks, kut vana olli. Et sie va ull sõda läbi suaks ja lekri innad jälle ristikohtlased oleksid. Küll siis suab inimeste palged jälle naeruseks kua. Muakohtas ikka nälga ep jäe. Kui omal käed otsas oo, siis oo äkist niipalju arusuamist kua, et tuhlil ja malsal vahet tiha. Rügame aga pissitassa ietsi.

Ja neh, mis siis viel sooviks? Et Muhus ikka suaks selle väntlavaga Liivalt Hellamoani kua julgest sõita. Ilma autu alla jäemata, kut omad aegu Piiri ja Liiva rattatie kohta arvati. Nõuke samma tie kuluks Liiva ja Hellamoa vahele ää küll kua. Suame nähe, äkist rükitse kuskil niipalju raha juure, et selle kua millalgid mõne vuastaga valmis suab. 2023. vuasta pidada olema liikumise vuasta. Neh, rattaga ja kahe jala pial oo ikka kõege õigem liikumine. Siis ep kulu ju bensiini kua. Sie kipub kua viimsel aal tulise kallis olema. Neh, ja õhk oo puhtam, kui selle va kütussega silla pial ep suitseta.

Uie vuasta esimene uudis oo nõuke, et meite vald köib kua nüid ikka moega ühte sammu. Ja nõnna oo Muhu vallal sedakorda kua kaasav ielarve. Omasid ettepanekumi suab tiha kuni 23. jaanuarini ja siis valitse välja, et mis siis sie kõege moekam mõte oo kua rahva arust. Kord oo kõik kenaste valla kodulehe pial kirjas. Neh, et mil moel neid ettepanekumi ikka tiha suab ja pärast jaali anda ja. Sie oo pienike kord. Niisammati ep köi üht, et kiegid pistab pia vallamaja ukse vahelt sisse ja ütleb, et kuule tehke nõuke asi. Nõnna et tasub uurida.

Ei neh, olge siis ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles