VANA KULD Töömehele ikka hakklihakastet

Alver Kivi
Copy
KASTE VALMIS: Maili Tamm on valmis hakklihakastet serveerima.
KASTE VALMIS: Maili Tamm on valmis hakklihakastet serveerima. Foto: Allan Mehik / Saarte Hääl

Niikaua kui mäletatakse, on hakklihakaste kuulunud eestlaste toidulauale ning raske töö kõrvale on Saaremaa mees tahtnud ikka tutti ja notti, millest on ammutatud tervist ja jõudu.

Olgu ajad või riigivõim millised tahes, on hakklihakaste koos keedukartuliga ikka sööklate või kodusesse menüüsse kuulunud. Raske on leida ema või vanaema ja miks mitte isa või vanaisa, kes selle valmistamisega hakkama ei saaks.

Retsepte hakklihakastme valmistamiseks leiab kõikjalt ja eks igal kokal ole siin oma lähenemine. Nii käisin koos fotograafiga naistepäeval vaatamas, kuidas Kõljala rahvamaja kogukonnaköögis üks tõeline hakklihakaste valmib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles