MAAILM Peagi võib tekkida tualettpaberi defitsiit

Urmas Kiil
Copy
KAS TULEVIK? Poola kommertsraadiojaama uudisteportaal kurdab tualettpaberi hinnatõusu üle. Veel enam, uudisloo autor ennustab, et EL-i karmid nõuded võivad lähitulevikus tekitada meile nii vajaliku kauba defitsiidi.
KAS TULEVIK? Poola kommertsraadiojaama uudisteportaal kurdab tualettpaberi hinnatõusu üle. Veel enam, uudisloo autor ennustab, et EL-i karmid nõuded võivad lähitulevikus tekitada meile nii vajaliku kauba defitsiidi. Foto: Rawpixel.com

Nii vähemalt arvab ajakirjanik Marcin Twaróg Poola kommertsraadiojaama Radio ESKA veebilehe uudisteküljel ilmunud artiklis. Selles olevat süüdi euroliidu ülemäära karmid nõuded keskkonnakaitse valdkonnas.

Nii umbes pool sajandit tagasi sündinud ja nõukaaja elukogemusega inimene võiks ju selle peale öelda, et pole midagi uut siin päikese all. Tuttav tunne ehk déjà-vu! Pealegi saab WC-s pärast loomulike vajaduste rahuldamist kasutada ka alternatiivseid vahendeid – näiteks paberit, millele on trükitud meie usaldusväärse ajakirjanduse uudised.

Kui uskuda Radio ESKA veebilehel ilmunud lugu, siis on Poolas tualettpaberi hind kerkinud viimasel ajal suisa astronoomilise tasemeni. Üks rull seda hädatarvilikku paberit maksvat seal keskmiselt 1,5, mõnes poes koguni 2 zlotti ja isegi üle selle (Eesti Panga kursi järgi vastavalt 0,32 ja 0,43 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles