MAAILM ⟩ Kas Erdoğani troon kõigub?

Urmas Kiil
Copy
KES KEDA? Türgi 14. mai presidendivalimiste kaks peamist kandidaati on senine riigipea  Recep Tayyip Erdoğan (vasakul) ja kuue opositsioonierakonna ühiskandidaat Kemal Kılıçdaroğlu.  Heitlus saab olema äge. Küsitlused annavad opositsioonile küll edumaa, kuid see on siiski üliväike. 
Wikipedia
KES KEDA? Türgi 14. mai presidendivalimiste kaks peamist kandidaati on senine riigipea Recep Tayyip Erdoğan (vasakul) ja kuue opositsioonierakonna ühiskandidaat Kemal Kılıçdaroğlu. Heitlus saab olema äge. Küsitlused annavad opositsioonile küll edumaa, kuid see on siiski üliväike. Wikipedia Foto: Wikipedia

Nii iseloomustavad maailma mitmed meediaväljaanded Türgi homseid presidendivalimisi. Põhjus on lihtne: viimasel kümnendil on Türgi osatähtsus rahvusvahelises elus märgatavalt tõusnud. Eriti pärast konfliktide puhkemist Süürias ja Ukrainas.

Kui praegune president Recep Tayyip Erdoğan, kes on riigitüüri juures olnud juba 20 aastat, valimised kaotab, võidaks sellest demokraatia kogu maailmas, sest aastate jooksul on tema valitsemine üha autokraatlikumaks muutunud.

Nii vähemalt arvab Briti nädalakirja The Economist toimetus ühes oma juhtkirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles