MUHU UUDISSED Juu varsi suab jälle uie laulu tiha

Saarte Hääl
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: secure.pmo.ee

Jah ei ei! Las ma nüid lammuta! Ikka kõike oo mo silmad näin, aga kommunismus oo viel nägemata. Nüid siis ikka jõvab seegid kätte. Muud ep oska küll arvata sest tulumaksude ümberjägamisest, mis meite valitsus nüid tegema akkab. Neh, et ikka regionaalselt elu lähäb paramaks ja jaaremuastumine vähäneb ja mis viel. Jutt oo mudud kena, aga ma, kis ma ole kakskümmend viis vuastad kua omavalitsuses numbrime roise pannud, ep sua nüid änam midad aru… Ei, kole uhke tunne oo!

Mõtle, meite pissike Muhu vald oo kuieteistme kõege vägevama ulkas terves vabariikis! Ja meite kääst võetse nüid unnikas raha ää ja jägatse sõukste suurtele ja puruvaestele kut oo sii kõege lisemal Saaremaa ja Lääneranna ja viel terve karikond ümber Tartu linna, kelledel oo tagumised väravad laiemalt lahti kut iesmised. Et nüid me oleme siis irmsast karista suan, et me oleme ossan ennassid arupärast majanda ja põle undrehti laristan mitte.

Kulla paikest, lainuleib ja õletuli, nie pitkalt ep kesta. Ja teeste lainusid sellega kindi maksa, et nõukste suud kua tühaks tiha, kis oma söömaga oo just nii järje pial, et nälg äe ep võta, aga pienemaid lidinaid lava piale panna ep jõva, oo ikka vägagi ännatu ja jõlven tegu. Juu oo kuskil kellelgid kade miel.

Me võime mureta õpeta, mesmuodi nõnna akkama suab, kut me siiamaani oleme suan. Tulge aga uhades üle väena ja kuolitage ennasid meite juures, et vähä põle. Me sii vuatame oolega igale kopikale kohe ja mõtleme igakordas, et kus auku sie nüid kõege ennemini sünnib. Aga vuata nõuke asi küll meitele ep mieldi, et igaühe kääst nõudasse täma mõistuse järgi ja siis jägatse pärast omatahtsi ümber.

Ep oskagid midad änam arvata. Kui kuie vuasta iest sie sur kange aldusrehvorm olli, siis õegati aga piale, et tulavad suured ja tugevad vallad. Pissikste kohta üteldi siis, et ega nie kavvaks ep jäe mitte. Aga mis nüid oo sündin? Muhu vald akkab omast mitmel korral suuremaid ülal pidama. Kange asi!

Ega sii ep aita änam ussi ega püssirohi. Ilja aegu olli meite külavanamate kokkusaamine ja siis üks külavanam arvas, et Muhu piaks akkama kohaliku maksuna küsima suare pialt läbisõitmise maksu. Neh, juu nüid ikka tuleb selle mõte masu tüöse panna. Miskitmuodi me selle augu ju kindi piame lappima nüid.

Ja juu suab jälle kellegid laulu sisse panna, kis nii õiukse mõtte piale üldse tulli, et sedaviisi raha jägada annab. Sest niisammati ep oska muhulased sõukest lollust laska üht müöda minna.

Neh, olga ete mismoodi tahes, aga ma ole ennast nüid tühaks toodutan. Ja tooduta oo vahest taris. Näedsa, siiani es suan Muhus sularaha seena sisse panna. Eilsest suab juba kahtes kohtas. Swedbank panni oma nõukse massina kua üles. LHV-l oo juba masu mõned nädalid. Põleks ikka toodutan, siis põleks meitel paerst kumbagid.

Olge munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles