MAAILM ⟩ Teadlased avastasid maailmaruumist “teise Maa” (1)

Urmas Kiil
Copy
UUS MAA? Äsja teadlaste poolt avastatud eksoplaneet sarnaneb väga Maaga, kuid on meie koduplaneedist mõõtmetelt veidi suurem.
UUS MAA? Äsja teadlaste poolt avastatud eksoplaneet sarnaneb väga Maaga, kuid on meie koduplaneedist mõõtmetelt veidi suurem. Foto: Wikipedia.org

Veebiväljaanne Greenwhite kirjutab: astronoomid on peaaegu veendunud, et neil õnnestus kosmoses avastada planeet, mida võib sõna otseses mõttes nimetada “teiseks Maaks”.

Äsja avastatud eksoplaneedi* koodnumber on KOI-3010.01. Meie koduplaneedist on see veidi suurem ja raskem, samas on aga selle keemiline koosseis, maismaa ja ookeanide vahekord sarnane Maaga. Lisaks on uuel eksoplaneedil teadlaste hinnangul piirkondi, kus keskmine temperatuur on umbes 20 kraadi ja mille atmosfäär sarnaneb Maa atmosfäärile. Kõik see loob aga soodsad tingimused elu tekkeks.

KOI-3010.01 asub Päikesesüsteemist 1213,4 valgusaasta kaugusel. Maast on ta 1,78 korda suurem ja Maaga võrreldes tiirleb ta ümber oma tähe palju suurema kiirusega. Suurem tiirlemiskiirus pole aga teadlaste arvates takistuseks elu tekkele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles