MUHU UUDISSED Rahvast üidasse pulma!

Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit, neh. Olga tänatud! Sai ikka sii kua vihma lahti. Neh, ühna viimne aeg olli kua. Ja tulli just parasal aal. Mitte ükskid vägi ega võim es aa õue kuipima ja irmus kena olli laste laulupidu vahtida. Mudud nie pidulised ise said kena vihmakahutsi kaela, aga millal oo üks laulupiduline sest äda võtn. Mitte kunagiid.

Laupa olli küll terve rahvas Eestimua pial kenaste ää jägatud. Igaüks sai just omast rõemu tunda. Kis tahtis, vahtis Talinas tansipidu. Kis tahtis, lõngutas oma pikki juussid Vana-Vigalas ja kis tahtis, imetles Liiva linnas Muhu muodi. Neh, moed võib Muhu oma olla, aga nie moeluojad, nie oo küll juba varsi kõik Eestimua kuulsamad luojad sii Muhu omadega kampas, kui asi ikka nii juoniga ietsi läheb. Ja kus olli uuvilisi! Sina kallis aeg, ullem kut laada aegas. Änam es ole rinki kiermise ruumigid. Aga sie ju puru vägev! Ja neh, nõuksi, kis kodu arvuti sihest vahtisid, nõuksi olli kua viel omajägu. Nõnna, et Muhu moed oo vägagid kuum kaup.

Neh, ja nüid tänasest kuni pühabeni oo Muhu jälle sur popp koht. Siis oo Juu Jääb. Kontserte pietse Kuresare linnas, Pädaste mõisas, Muhu muusikatalus ja Liiva suures kirkus. Ja igaüks, kis tahab, levab kindlaste omale mõne mielt müöda kontserdi kua.

Aga laupa oo Muhus pulmad. Paenasse Tõnissel. Puari lähtvad kaks põlist muhulast. Ah kisne oo? Äi map ütle paerst midad sii. Tuleb ikka ise pulma minna. Siis suab tiada, kisne oo ja kust perest päralt. Neh, et kiegid ennast pulmas norulisena ep tunneks, siis oo taris pulma piasmiseks ikka pilet osta. Pileti innaks oo kümme eurut ja nie oo müükis meite suare mõlemas roamatukogus ja Koguva kunstitallis ja Liiva linnas, turismiinfopunktis kua mudud. Mängetse maha nõuksed Muhu pulmad, mõuksi siikantis pieti saa vuasta iest. Ja alguse kelluaaks oo kakstesn.

Neh, jõvab kenaste oma omingused toimetamised äe toimeta ja õhta suab lehmalüpsi aaks kojo tagasi jälle. Nõnna, et tuleb jälle üks tiidus nädalilõpp.

Ja ega tuleva nädali lõppus põle vähäm tiidus. Eput päe meitel juba oo ja Juu Jääb oo kua. Ja nüid, tuleva pühabe, kuieteistmendal, siis oo jälle Muhus üks vestival. Teist vuastad pietse lambavestivali. Aga sest ma jutusta juba tuleva nädali pitkemalt.

Olge munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles