JUHTKIRI Tormi järel tuleb jälle vaikus

Saarte Hääl
Copy
Tormikahjustused
Tormikahjustused Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Tänase Saarte Hääle trükkimineku ajaks oli kardetud augustitormi esimene laine rappinud hiidrahega Sõrvemaad ja vihmahoogudega Lääne-Saaremaad.

Erinevates veebikeskkondades ja sotsiaalmeedias ringlesid pildid ja videokatked rahe tekitatud kahjustustest Sõrves, mille peale mujal Saaremaal hakati kiiruga autosid garaažidesse ja kõikvõimalikesse varjualustesse peitma, alternatiivse variandina ka tekkide ja madratsitega katma. Ehk siis mure oma vara pärast pani inimesed tegutsema.

Õnneks või õnnetuseks on Saaremaal viimasel ajal tulnud üle elada päris tõelisi kriise, mis loodetavasti iga korraga meid hädaolukordadeks pisut paremini ette on valmistanud. Usutavasti mõistab enamik inimesi nüüd, et looduse vägi on miski, mida kunagi ei või alahinnata ja ilmataadi meel on alati äraarvamatu.

Ükskõik kui hästi me ka suudame tänapäeval loodusjõududest tingitud protsesse prognoosida, jääb meid ikka kummitama oht, et kusagil on mingi nõrk koht, mida me ei ole osanud ette näha.

Aga iga maru läheb kord mööda ja vihmapilved sajavad lõpuks tühjaks. Vool tuleb tagasi, paikame majakatuse ära ja paneme autole katkise asemel uue tuuleklaasi. Ning mõtleme, mida järgmine kord paremini teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles