Rahvatantsurühm Rummaja andis Sillamäel meeldejääva suvekontserdi

Saarte Hääl
Copy
Foto: Erakogu

Rummaja traditsiooniline suveväljasõit viis seekord Virumaale ja Sillamäe linna. 11. augusti õhtul leidis aset Lümanda rahvatantsurühma Rummaja suvekontsert maalilisel Sillamäe promenaadi purskkaevude platsil.

Kauni tunniajalise kontsertkava lavastas Rummaja juhendaja Ulvi Põld, kes kaasas programmi ka andeka noore rahvamuusiku Matis Prostangi lõõtsamuusika.

Rahvatantsu ja -muusika vastu oli kohalikel suur huvi – kohapeale oli nautima tulnud üle paarisaja huvilise, lisaks tehti kohalikele ka live ülekanne Facebooki, mida jälgis paartuhat inimest.

Rummaja tantsijad oli üllatunud eriti soojast ja emotsionaalsest publikust ning sellest kui palju kontsert kohalikele korda läks. Peale kontserdi tuldi isiklikult tänama, ühispilte tegema ja kauneid rahvariideid imetlema.

Sillamäe noortekeskuse kajastas üritust kui võrratut vaatemängu täis energiat, harmooniat ja ilu. Nende sõnul viis Rummaja kontsert pealtvaatajaid rännakule läbi ajaloo ja traditsioonide, ühendades südame ja hingega inimesi. Esinemine oli kingitus Sillamäe linnale, tuletades meelde kultuuriühenduste olulisust ja rahvaloomingu jõudu.

Kontserdi kohapealse korraldamisega tegeles Sillamäe kultuuriosakond, heli- ja videotehnikaga aitas kaasa Sillamäe Noortekeskuse ESN ühendus.

Rummaja transporti rahastas Kultuurkapitali kohalik Saaremaa ekspertgrupp ning Kultuuriministeerium laulu- ja tantsupeoliikumises osalevate kollektiivide toetusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles