MAAILM Lekkivad ajud ehk Venemaa majanduse puhaskahjum

Copy
PUNASE VÄLJAKU TUHMUV HIILGUS: Koguni 86% Venemaalt lahkunutest on alla 45-aastased ja neist rõhuv enamus on kõrgharidusega.
PUNASE VÄLJAKU TUHMUV HIILGUS: Koguni 86% Venemaalt lahkunutest on alla 45-aastased ja neist rõhuv enamus on kõrgharidusega. Foto: Michael Kuhn / flickr

Vaene Kesk-Aasia riik Kõrgõzstan, mis ekspordib odavat võõrtööjõudu Venemaa ehitusplatsidele, kiirtoidurestoranidele ja kullerfirmadele, näib tuhandete haritud venelaste jaoks, kes Putini tekitatud kataklüsmide eest pagevad, nüüd siiski elamisväärse turvapaigana. Kasvõi ajutiselt.

Hiljuti kutsus üks Kõrgõzstani parlamendiliige valitsust tungivalt üles alustama töökohtade loomist ja ajutiste elamispindade rajamist praegu Venemaalt iga päev saabuvatele infotehnoloogiaspetsialistidele.

Chicago ülikooli majandusteadlase Konstantin Sonini hinnangul põgenes juba Ukrainasse sissetungi esimese 10 päeva jooksul umbes 200 000 venelast. Kõrgõzstani, Armeeniasse, Gruusiasse, Kasahstani, Türki, Iisraeli – kõikidesse riikidesse, mis lubavad venelasi maale viisavabalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles