MUHU UUDISSED Pime aeg oo tüiti, aga tihe

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis.
Irena Tarvis. Foto: Erakogu

Ikka terit! Ennemini tüiti ikka oo, et omingu oo pime, kut sa kottu välja lähäd, ja õhta oo pime, kut sa tagasi jõvad. Varsi ep tiagid änam, mõuke so kodune koht välja näeb. Aga mudud oo vägagid kena tiada, et vuasta kõege pimemal aal korraldatse Muhus niipalju üritusi, et katsu et sa ühest kohjast teise jõvad paljast. Nädalilõpp tõotab nõuke tulla igatahes.

Täna oo mardilaupa ja Muhu oo sõuke koht, kus võib kergesti nõuke asi juhtu, et selle õhta mõni mardisant äkist uksest sisse kargab. Viljaõnne oo ju taris, neh. Siis suab ikka oma leva kottu põllalt kätte. Nõnna et maksab teesed uksest ikka sisse laska küll.

Neh, et pühabe oo isadepäe, siis oome oo jälle sie pidu, kus pissikstele, alles sündin muhulastele jägatse õbelussikuid. Neh, ikka kahel korral vuastas, enne emadepääva ja enne isadepääva. Ja olgu tänatud, niipalju rahvast siia ikka juure sünnib, et ühtegi korda põle sellepärast vahele jäen, et lapsi põle.

Tunaoomne kuupäe oo ükstest ükstesn. Ja siis keskomingu, kui kellu oo kua ükstesn, siis tuleb Hellamoale külakeskuse kirjanik Andrus Kivirähk. Oo luban küll paljast tunni aega lõre aada, aga neh karta oo, et niisamma lihtsasti ikka ep piase. Änamaste kipub ikka nõnna olema, et esimese valuga ep sua vädama ja pärast pidama.

Ja õhta oo jälle spordihallis ajujuoga. Neh, Jaan Alliku mälumäng siis. Ja sial oo taksid endised. Ikka kolm eurut nägu ja kellu seitsmest akkab pihta.

Aga pühabe suab isadepääva puhul pere kokku korjata ja minna seltsis lindusid üle lugema. Siis oo Muhus suurem linnuvaatluse õppepäe. Kellu ühestteistmest akkab Liiva pastoroatis loeng, et mismoodi suaks üldse lihtinimene linnuvaatlejaks akata. Ja pärast seda minnasse bussiga tükkis Muhu vanase surnuaida ja Kõinastu lee nukka, sial akatse siis lindusid kokku loendama.

Õpetama tulavad Elle-Mari ja Urmas Talivee Eesti ornitoloogiaühingust. Kedast nüid asi uvitama akkas, siis võiks omast Koguva Loasu Kadrile märku anda miskidmuodi.

Või siis kasvõi kiri soata muhu@parandikool.ee. Siis ta tiab bussi ja lõunaga arvesta. Kuolitus oo kokku umbest kolm tundi pitk. Kolmes jäos – tubane, metsane ja tuulene. Nõnna et ikka sojad riided tuleks seltsi võtta või üle abude vissata. Ja tuled sa üksi või perega seltsis, vahet põle.

Vat sõuksed luod. Olge siis ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles