TOIT ⟩ Kuidas teha eriti head šnitslit?

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
VIIMANE LIHV: Kokk Kristina paneb šnitsli küpsema. Mõne minuti pärast ongi hõrgutav roog valmis.
VIIMANE LIHV: Kokk Kristina paneb šnitsli küpsema. Mõne minuti pärast ongi hõrgutav roog valmis. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

 Kas iga suvaline pannilt läbilastud lihatükk ikka on šnitsel? Saarte Hääl käis vaatamas, kuidas valmib Viiniga seostuv roog Kuressaare Mönusa Villemi pubis.

Alustuseks tuleb öelda, et paneeritud praeliha on populaarne paljudes riikides ja selle valmistamiseks kasutatakse vasika-, sea-, lamba-, veise-, kana- või ka kalkuniliha. Viini köögis valmistati taldrikusuurust lihatükki nimega šnitsel juba XVII sajandil. Päris õige Viini šnitsel on tehtud vasikalihast. Kui see valmistatakse sealihast, siis tuleb rooga nimetatakse šnitsliks Viini moodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles