SAARLANE Margus Reek – mees, kellele plastik andis hea äriidee

Urmas Kiil
Copy
See täheväravat meenutav masin Marguse selja taga on spiraaltoru tootmisliin.
See täheväravat meenutav masin Marguse selja taga on spiraaltoru tootmisliin. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Võib oletada, et Margus Reegi nimi ütleb midagi üksnes vähestele lehelugejatele. Igatahes oma heade sõprade ja tuttavate seas ma sääraseid inimesi ei leidnud, mistõttu tuli abi saamiseks pöörduda Google´i poole. Selgus, et tegemist on keskea hakul oleva tagasihoidliku, omal alal aga tubli ettevõtjaga ja väga sportlikke eluviise harrastava Saaremaa mehega, kelle eestvedamisel alustas Kuressaares enam kui veerand sajandit tagasi tegevust Ösel Plastic OÜ.

Perekonnanimi Reek pole just eriti levinud. Statistikaameti andmetel kandis Eestis selle aasta 1. jaanuari seisuga seda nime 29 meest ja 40 naist, perenimede levikult aga oli Reek meeste puhul 4086-ndal ja naiste puhul 3060. kohal.

Seepärast alustangi meie vestlust küsimusega, et ega möödunud sajandi eesti tuntud näitleja Salme Reek äkki Marguse sugulane pole. “Kahjuks ei ole,” kõlab vastuseks. “Vähemalt pole ma seda oma sugulastelt kuulnud. Küll aga peaks kindral Reek vanavanavanemate kaudu üks minu eelkäijaist olema,” lisab ta. “Kuigi ega ma temast suurt midagi täpsemat tea. Tean vaid, et omal ajal oli ta Eestis tuntud ja tähtis tegelane.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles