Juu Jääb avas festivali Arensburg Boutique Hotel & Spa päikeseterrassil suviste rütmidega

Copy

Juu Jääb tähistab tänavu oma 28. sünnipäeva kontsertidega 4.–7. juulini Muhus ja Saaremaal.

Muhu muusikatalu hoov täitub suve keskel taas helidega nii siit kui kaugemalt. Tänavust esinejate nimistut rikastavad lisaks eesti tippmuusikutele artistid Suurbritanniast, Itaaliast, Soomest ja mujalt.

Muusikale pole Juu Jääbil kunagi selgeid piire ette seatud – ampluaa on ulatunud hip-hopist rockini, džässistandarditest elektrooniliste biitide, avangardist klassikalise muusikani ja bluesist soulini. Erinevad žanrid ja koosseisud on festivalil leidnud alati oma koha ja dialoogi publikuga.

Lisaks Juu Jääb 2024 põhiprogrammile toimuvad juba traditsiooniks kujunenud kontserdid Kuressaare Arensburg Boutique Hotel & Spa päikeseterrassil, Pädaste mõisas ja Muhu Katariina kirikus.

Kuid Juu Jääb ei toimu ainult laval, festivali vaba õhkkond sünnitab ka ootamatuid ja unikaalseid improvisatsioone, mis juhtuvad siis, kui päike juba loojunud. Erilised muusikalised kooslused tantsitavad publikud sageli varaste hommikutundideni – nii nagu see Juu Jääbil aegade algusest heaks tavaks on saanud.

Avakontserdil astusid üles Xantone Blacq Suurbritanniast ja Kari Paavola Soomest.

Eri riikidest pärit muusikud tõid lavale sügavat funkmuusikat, mis pakatas energiast.

Xantone Blacq on tuntud Euroopa soul-jazzi ja uue souli ringkondades ning on teinud koostööd mitmete tuntud artistidega, sealhulgas Amy Winehouse'iga. Kari Paavola on Londonis baseeruv soome trummar, kelle energilised rütmid on publikut võlunud üle Euroopa.

Publiku seas kohtas lisaks kohalikele ja mandrilt tulnud eestlastele palju soomlasi, kes olid festivali nautimas juba mitmendat korda.

KAVA

Reede, 5. juuli

Pädaste mõis

18.30 Federico Casagrande & Francesco Bearzatti (IT)

Muhu muusikatalu

19.00 Ivi Rausi 5tet "Elust läbi lenneldes" uue plaadi esitlus (EST)

20.15 Kirke Karja + Sireenid (EST)

21.30 IMAANI (UK)

23.00 DJ Ivo Malm

Laupäev, 6. juuli

Muhu muusikatalu

14.00 Emma Johanna Lepasoo

19.00 Federico Casagrande & Francesco Bearzatti (IT)

20.30 Kadri Voorand 3 (EST)

22.00 SEPT (EST)

23.30 DJ Laika

Pühapäev, 7. juuli

Muhu Katariina kirik

14.00 Jaak Tuksam & Ain Agan (EST)

Tagasi üles