Muuseumiööl nägi tantsu ja trikke

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy

Järjenumbrilt juba kümnendal muuseumiööl oli seekord küljes tugev rahvakultuuri mekk, kuid põnevat pakuti ka muudes valdkondades.

“Muuseumiöö läks igati korda. Oli suurepärane õhtu! Suur tänu kõigile muuseumitöötajatele, tänu kellele toimus kõigis meie muuseumides põneva sisuga üritusi, ja suur tänu kõigile koostööpartneritele, kes aitasid meil programmi läbi viia,” rõõmustas Saaremaa Muuseumi Sihtasutuse juhatuse liige Rita Valge

“Külastajaid oli palju, tõenäoliselt ei jäänud see alla eelmisele aastale. Inimesed olid rõõmsad ning see inspireerib ja motiveerib kõige enam. Ootame kõiki ikka ja jälle muuseumisse,” lisas ta.

Kuressaare lossis, Aavikute muuseumis, Mihkli talumuuseumis ja Muhu muuseumis pakuti nii tantsu, laulu, põnevaid jutte kui ka närvikõdi. 

Valge märkis, et esimene muuseumiöö toimus juba kümme aastat tagasi ning oma uksed avavad muuseumisõpradele tavapärasest hilisemal ajal ja tasuta sajad Eesti muuseumid. “Usun, et just see traditsioon on üks põhjuseid, miks eestlased on maailmas kõige suuremad muuseumikülastajad ja miks meil on muuseume Euroopas 100 000 elaniku kohta kõige rohkem,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles