Eestimaa läbi euromehe fotosilma

Saarte Hääl
Copy
Foto: Erakogu

Reedel avab endine Eesti eurosaadik Tunne Kelam Kuressaare kultuurikeskuses fotonäituse "Isamaa ilu hoieldes" ja tutvustab oma tänavu ilmunud raamatut "Isamaa tõde hoieldes".

Näitusel saab näha pilte kaunitest Eesti maastikest, iseäranis rohkesti on motiive Eesti saartelt, Viimsi poolsaarelt, Lahemaalt.

Kelami fotohuvi pärineb isalt, kes tegeles samuti pildistamisega. Oma esimesed fotod tegi Tunne 10-aastasena fotokaameraga Ljubitel. "Reisisin koos isaga palju mööda Eestit ja jälgisin, kuidas ta maalis ja pildistas – nii tekkis soodumus loodust vaadelda," meenutab Kelam. Loodusfotod moodustavadki suurema osa tema töödest, mis on väljas olnud kuuel näitusel.

Kelami sõnul on fotokaamera eelkõige stiimul ja vahend, kuidas ümbritsevat elu tähelepanelikumalt tunnetada ja mõtestada. "Sageli avaldub olemise rikkalikkus, suurus ja põnevus elu kõige väiksemais ilminguis – pisitillukese putuka imeväärses konstruktsioonis, lainevirvenduses, puhkevas lilleõies, vana paadi põhjale kinnitunud merekarpides, härmas akna kristallides... Kunst pole mitte klõpsata ilusaid maastikke, vaid pigem selles, kas jäädvustatu tekitab mingi uudse taju, meeleolu, hetkelise aimu elu pinnaalustest sügavustest," mõtiskleb Kelam. 

Näitus "Isamaa ilu hoieldes" jääb avatuks 31. detsembrini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles