Õpilased jäädvustasid loodust läbi kaamerasilma

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Õpilaste loodusfotode näitus.
Õpilaste loodusfotode näitus. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare kultuurikeskuses saab uudistada näitust “Läbi looduseprisma!”, mis võtab kokku kooliõpilaste pooleaastase loodusfotokoolituse.

2018. a septembrist 2019. a maini kestnud matka- ja seiklusringi fotokoolitusel osales 78 Kärla, Aste ja Lümanda põhikooli õpilast vanuses 7–16 eluaastat, kes läbi kolme aastaaja – sügise, talve ja kevade – tutvusid Hallikivi seikluspargis ja Mullutu-Loode loodushoiualal fotograafia alustega.

Saaremaa valla toetusel huviharidusprojekti raames toimunud koolitusel said lapsed ja noored lühikese ülevaate fotograafia ajaloost, õppisid lihtsamaid fotograafia põhitõdesid, kogesid, kuidas aastaajad ja ilm pildistamist mõjutavad ja mida looduses tähele panna. Õpitu praktiseerimiseks matkati koos Mullutu-Loode loodushoiualale. Pildistamise käigus saadi kogemus, kuidas valgus mõjutab pilti ja jäädvustati erinevaid plaane. Püüti kaadrisse linde, putukaid ja maastikku.

Näitus kinnitab, kui leidlikud ja tähelepanelikud on lapsed looduses, kuidas nad oskavad märgata erinevaid detaile, pannes need valgusega mängima. Näitus jääb avatuks 22. septembrini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles