MÄLESTAME Janne Sepp (24.01.1944 – 27.07.2021)

Saarte Hääl
Copy
Janne Sepp
Janne Sepp Foto: Erakogu

Noor Muhu tüdruk Janne sidus oma elutee Pihtla kandiga üle poole sajandi tagasi, kui alustas tööd kooliõpetajana esialgu Vätta ja hiljem Pihtla koolis. Järgnesid tööaastad Pihtla raamatukogus. Tema oli üks väheseid raamatukogutöötajaid maakonnas, kelle tööstaažiks sai kirjutada arvu 50.

Esimesed aastad pärast abiellumist elas Janne mehe vanemate kodus, kuid pere kasvades oli perele suuremat ja mugavamat eluaset vaja. Nii hakatigi Sutu külla uut pesapaika punuma. Oma pere jõududega ehitati uus maja ja kõrvalhooned valmis. Ja peagi kolis pere uude majja. Siin algaski Janne elutöö – oma kodu ja ilusa aia rajamine.

Keegi ei oska kokku lugeda neid töötunde, mida pereema on pidanud siin koduaias toimetades tegema. Ükski töö ei tundunud talle raske, sest kurtmist ega kaeblemist ei ole keegi kunagi tema huulilt kuulnud. Kui temalt küsisid, kuidas ta jaksab ja suudab seda kõike üksi teha, siis oli tema lühike vastus: “Aga see töö tuleb ju ära teha.” Sellega oli kõik öeldud. Visa ja töökas oli see väike muhu naine. Kodu oli tema jaoks ülimalt armas ja püha paik. Kogu oma energia ja vabad hetked pühendas ta oma kodu remondile ja iluaia hooldamisele.

Lapsed ja pere olid tema jaoks alati esikohal. Valutas südant nende probleemide ja murede pärast ning rõõmustas laste kordaminekute üle. Ta oli oma lastele Superema, võrdväärset on raske leida.

Janne oli kohaliku rahva poolt väga armastatud inimene. Ta oli alati rõõmsameelne, heatujuline ja abivalmis. Kohalikus raamatukogus töötades oli ta nagu hea nõuandja, sest paljud vanemad külastajad olid oma muresid või probleeme kurtmas käies Jannelt alati head nõu ja lohutust saanud.

Janne oli aktiivne Pihtla külade seltsi tegemistes, laulis 10 aastat Pihtla naiskooris Karita, vähekest aega Püha kirikukooris ja mängis üle 20 aasta kannelt kapellis Pihtla Mannid. Valla ja küla üritustel oli Janne alati eestvedaja ja kaasalööja. Tal oli alati uusi ja huvitavaid ideid, kuidas neid sündmusi meeleolukaiks ja meeldejäävaiks muuta.

Raamatud on kogu elu Janne kaaslasteks olnud. Nüüd keeras ta paksus ja sisukas Eluraamatus viimase lehekülje ja sulges selle kaane jäädavalt 27. juulil 2021.

Rahulikku und, armas Janne!

Sõbrad ja kolleegid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles