"Muhu oabits" on Eesti üks kaunimaid raamatuid

Urmas Kiil
Copy
Aabitsa koostaja Kadri Tüür rõhutas, et saadud tunnustus on eelkõige kujundaja auhind.
Aabitsa koostaja Kadri Tüür rõhutas, et saadud tunnustus on eelkõige kujundaja auhind. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Neljapäeval selgusid 2021. aasta 25 kõige kaunimat raamatut. Ligi 170 nominendi seast pääses veerandsaja kauneima raamatu sekka ka eelmisel kevadel trükivalgust näinud "Muhu oabits".

"Üllatus see mulle loomulikult oli, samas ma veidi ikka lootsin ka, et järsku tuleb tunnustus siiski taas mulle," ütles aabitsa kujundanud ja illustreerinud praegu Tallinna lähistel elav, kuid Muhust pärit Riina Uisk. "Tore on ka, et kui varem olen kahel korral selle tunnustuse saanud kui kujundaja, siis nüüd ka kui illustreerija."

Rääkides raamatu kujundamise ja illustreerimise põhimõtetest, ütles Uisk, et eelkõige tuli arvesse võtta selle eripära. "Aabits on raamat, mis reeglina satub paljude kätte. Sellega puutuvad kokku nii lapsevanemad ja vanavanemad kui ka lapsed," märkis ta. "Seepärast püüdsin arvestada kõigiga, kes meie aabitsat loevad, et see kõnetaks erinevaid põlvkondi – näiteks oleks teatud mõttes veidi nostalgiline."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles