Eeloleva nädala esimeses pooles läheb ilm järk-järgult soojemaks

BNS
Copy
Külm ilm paneb korstnad tossama.
Külm ilm paneb korstnad tossama. Foto: Elmo Riig

Järgmise nädala ilm püsib küll kindlalt talvelainel, kuid nädalavahetuse karmipoolsed miinuskraadid asenduvad päev-päevalt siiski leebematega.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu esmaspäeva pilves ilm. Mitmel pool sajab lund, saartel ja kohati rannikul ka lörtsi, hommikuks sajuvõimalus väheneb. Kohati on udu. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga, saartel puhub idakaaretuul 2-8 m/s. Põhja-Eestis on külma 4-10 ja Lõuna-Eestis 2-5 kraadi. Saaremaa rannikul tõuseb õhutemperatuur kohati nullkraadi kanti. Esmaspäeva päeval on pilves ilm. Üksikuis paigus võib kerget lund sadada, saartel ka lörtsi ja vihma. Kohati püsib udu. Õhtul jõuab saartele ja Liivi lahe ümbrusesse merelt uus tihedam sajuala. Puhub valdavalt lõuna- ja kagutuul 2-8, saartel puhanguti 11 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni -5, saartel kuni +2 kraadi.

Teisipäeva öösel on enamasti pilves ilm. Öö hakul sajab saartel ja Liivi lahe ümbruses lund ja lörtsi. Kesköö paiku laieneb tihedam lumesadu Lääne-Eestist ida-kirde suunas, kohati tuiskab. Puhub kagu- ja lõunatuul 3-9, rannikul puhanguti 13 m/s. Külma on 4-8, saartel ja läänerannikul on õhutemperatuur 0 kuni -3 kraadi. Teisipäeva päeval on pilves ilm. Sajab lund ja lörtsi, saartel ja kohati rannikul ka vihma. Mõnel pool tuiskab. Puhub lõunakaaretuul 3-9, rannikul puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur tõuseb -1 kuni -4, saartel ja läänerannikul 0 kuni +3 kraadini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles