MUHU UUDISSED Ikka terit neh!

Saarte Hääl
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Sest põlegid väga kaua aega, kui muhulased irmsasti aasid piale, et suaks omale Omniva pakiautumaadi. Ei es suan. Olli umbest sada äda, miks põle üleüldse mitte mingisugustkid võemalust seda siia üles panna. Niikavva es ole, kut DPD äkist oma kapid poe otsa üles sättis, siis tulli kohe Omniva takkatraavi ja nüidseks oo sie Itella oma kua juba ammuks olemas.

Ja miks sie moole paergu miele tulli? Neh, ilja aa iest muhulased kukkusid toodutama, et äkist Swedbank paneks meitele siia suare piale nõukse rahaautumaadi kua, kus suab rahasid seena sisse kua pista, mitte paljast välja võtta. Ei sua sõukest autumaati kua siia ikka miskitmoodi. Aga… mineva nädali panni LHV oma rahaautumaadi Liivale üles. Pista raha sisse või võta välja, nõnna kuidas tuju ja tahtmine oo. Pandi teene Janne lambanaha tüöruumi ukse kõrva, kenasti seena sisse. Ja nüid oo sie koht käe, et kas lähtvad viimsed kunded kua LHV-sse ja Coopi üle või otsib Swedbank kuskilt meitele kasvõi mõne ennepietud aparaadi siia.

Suini põle änam väga pitkalt aega. Liiva linnas juba selle nädali lõppus tihasse süömakohtasid jälle rohkem lahti ja siis akkab seda sularaha sii rinki lendma jälle. Isiomad oskavad ju internettis kua omad maksud ää maksa ja oskavad puodis kuaerta kua kasuta, aga nie võeramua turistid, nie armastavad kangest ikka päris papri piale rükitud rahasid.

Aga nie kis oo LHV kliendid, nie suavad oma rahadega nüid toimeta kasvõi südaüöse, kui tahtvad. Sest meierei õue oo valla koguaeg. Põle karta, et miskil aal uksed lukki pannasse.

Ja mis siis mõjal oo? Väljaspuol Liiva linna? Oome õhta näidatse Hellamual kinu, “Apteeker Melchiori” masu kolmandamat vilmi. Neh, seda kõege uiemad. Piletid oo ikka nelja- ja viieeurused. Ja alguse aaks oo kua ikka õhta kellu seitse.

Ja Hellamoal suab teisibest suadik votunäitust kua vahtimas köia. “Elu ilu” oo nimi. Ja nie oo puhas selle ülemualt tuln kena munukse lasteaatädi Maris Mägi pildid, mis sial väljas oo. Maris köis seda ise avamas sial. Mudud ta lukes siis omasid luuletusi kua. Nie oo taal niisamma kenad kut nie pildid, mis ta lõpsutan oo. Ja Maris ise oo kua sur kena ja munuke inimene.

Vat sõuksed lood. Ei neh, olge siis ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles