MUHU UUDISSED Paneb nüid ajud kua liikuma

Saarte Hääl
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit neh. Sandi ilmaga võedu, aga avatud laupa Liival sie toedutänav sai. Neh, kuulis kohe elus muusikad ja kõike pakuti, mis sial iga sui oln oo: pitsasid ja burgerime ja neid burritusid kua. Nõnna et süömavalikud Liiva linnas oo jälle juures. Vähemalt mõneks aaks. Neh, sui lõpuni kindlasti. Et suab suure liikumise vahelt põlast kua võtta. Vahest ju ikka juhtub, et kere lähäb eleks. Iseäranis siis, kui kahe jala või kahe ratta pial rinki rüista.

Ja liikumise aegas ja süömaaegas kua, tuleks nüid jälle pirekse omasid ajusid liiguta. Neh, Hellamoa roamatukogu oo välja kuulutan sõnade korjamise. Sarabu Anu Hellamoa roamatukogust annab tiada just sedaviisi:

“Ole munuke, liiguta oma ajurakkusid ja tuleta miele kenasid muhukielseid sõnu või ütlemisi liikumise ja liigutamise kohta. Pane oma näpud nobeste liikuma ja kirjuta nie sõnad üles (pane riigikielne tõlge koa juure) ja tuo Hellamaa roamatukoguse või suada lekripostiga hellmaark@gmail.com või elista 45 98 753 või kirjuta palgeroamatu sisse. Ehk suab Muhu murdesõnastik koa selle taudi täiendust! Osalejate vahel luositse pisiksed auinnad!”

Neh. Tasub ju siis mõtelda küll. Sest ajudkid tahtvad tihemini liikumist. Muidu kuivad viimaks sileks ja oidku arm selle iest. Kuigid liikumisvuastat viel mitu kuud, katsuks umbest puole vuastaga akkama suaja ja nie sõnad ää suata!

Ja Hellamoa roamatukogus oo tegemisi vielgid. Nädalt kaks tagasi sai esimest korda kokku Laupane lõŋŋa- ja lõllamisklubi. Sõuke klubi, kus käed kole nobesti köivad ja suud sial kõrvas kua märkigid vagusi ep seesa. Neh, Muhu naeste värk. Nie tegavad ju nelja asja kua korraga, kui taris oo.

Ja nüid kutsub seesamma klubi kõiki näputööhuvilisi 13. mail kellu ühest Hellamoa külakeskusesse ruudiaitamisele pulmatutte ja paelu valmistama!

Andasse oma panus 8. juulil etenduva “Sajanditaguse Muhu pulma” veimevakka. Võimalusel võtta kottu seltsi kanga- ja pitsijääkisid, uhkeid nööpisid, helmeid, piiprella, lõnga ja töövahendime. Materjaalid ja töövahendid suab kohapealt kua, kui omal põle. Esimese korra aegas rahvast olli ja karta oo, et teesekorra oo jälle mõned näod juures. Nõnna Muhus nie asjad köivad.

Aga Liiva linnas oo kua tuleva nädali üks sündmus tulemas. Lasteaidas pietse neljabe keskomingust ää hõbelussikapidu. Neh, nie pissiksed munuksed, kis oo pärast viimast sõukest pidu sündin, nie kuulutatse ametlikult Muhu valla kodanikkudeks siis.

Vat sõuksed ollid sedakorda mo jutud ja uudissed. Olga siis moekast ja olge ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles