INTERVJUU ⟩ Presidendist ja presidendiga ehk Palju õnne, Arnold Rüütel!

Tõnis Kipper
Copy
Arnold Rüütel ja Ingrid Rüütel.
Arnold Rüütel ja Ingrid Rüütel. Foto: Siim Metsmaa / Saarte Hääl

President Arnold Rüütli ja proua Ingrid Rüütliga ajan nende lahkel loal juttu pere uues kodus, mis on nii uus, et ehitustehnilises mõttes vajavad mõned asjad veel lõpetamist, aga hubasus ja kodutunne on majas juba selgelt tuntavad ja tajutavad.

Pere kolmevärviline lemmikloom piidleb külalisi läbi ukseklaasi tõelise turvameheliku pilguga ega lahku enne, kui härra president isiklikult külalistele vastu tuleb, sõbralikult naeratav nagu alati. Hiljem küsin proua Ingridilt, kas ta abikaasat kunagi ka päris tõsiselt vihasena on näinud? “Ainult vahel. Suurte probleemidega saab ta suurepäraselt hakkama, aga vahel mõne väikse asja üle võib natukene ärrituda – ega ta midagi erilist ei tee, võib-olla tõstab natuke tooli, põrutab vastu maad, see on maksimum, mis ta on teinud.”

Meenutan presidendile aastat 1996, kui ta oli riigikogu aseesimees ja andis raadio Kadile esimese pikema intervjuu. Lossihoovis oli üks eakate üritus, kuhu ka Rüütel oli kutsutud inimesi tervitama ja kõnet pidama. Ja nii me siis pärast intervjuud läksime raadiost kahekesi läbi linna jala lossihoovi. Ilma turvameeste ja saatjateta. Täna ei tuleks selline olukord enam kõne allagi. “Saaremaa, Kuressaare, see on minu kodulinn ja miks mitte seal jalutada ja tuttavaid kohti vaadata, see oli väga meeldiv jalutuskäik.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles