KÜLA LOOD ⟩ Tipparhitekt ostis suvekoduks palvemaja ja teeb sellest loomekeskuse

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
HUGO MÄNGUMAA: Saalemi palvemajas pidasid Johan ja Kirsi oma pulmad ja isegi poeg Hugo pidi sealsamas ilmale tulema. Sünnituse ajaks jõuti siiski Kuressaarde.
HUGO MÄNGUMAA: Saalemi palvemajas pidasid Johan ja Kirsi oma pulmad ja isegi poeg Hugo pidi sealsamas ilmale tulema. Sünnituse ajaks jõuti siiski Kuressaarde. Foto: Erakogu

Hinnatud Eesti arhitekt Johan Tali tahab pikalt tühjana seisnud Himmiste Saalemi palvemaja kohandada loomemajaks, kus saab teha erialast tööd ja võõrustada külalisi.

Johan ja tema filmikunstnikust abikaasa Kirsi ostsid palvemaja 2017. aastal, ehitasid sinna kõrvale suvemaja ja sauna ning tegelevad väikest viisi potipõllundusega. Nüüd koostab Johan projekti, millega vanale palvemajale antakse uus sisu.

“Kuna ma ise olen arhitekt ja abikaasa on filmikunstnik, siis me mõlemad töötame seal, kus me tahame, ja Himmiste on üks koht, kus me tahame töötada,” räägib Johan. Palvemajast saab loomeateljee, mis edaspidi võimaldab seal töötada suvalisel aastaajal, mitte ainult suvel. Suviti aga käib Talide juurest läbi hulganisti kolleege ja tuttavaid, kes saavad kordatehtud palvemajas öömajale jääda. “Inimesed tulevad täitsa omaalgatuslikult, astuvad läbi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles