JUHTKIRI Kas noorsugu on hukas?

Saarte Hääl
Copy
Kõljala mõis. Foto on illustratiivne.
Kõljala mõis. Foto on illustratiivne. Foto: Wikipedia.org

Sellise järelduse võiks vähemalt mingi osa Saare maakonna noorte kohta teha küll, kui vaadata, milliste sigadustega nad möödunud aastal hakkama said. Politseistatistika näitab mustvalgel, et alaealised suutsid korda saata nii mõndagi. 60 varavastast süütegu pole ju sugugi vähe.

Millega siis politseile silma jäänud noored hakkama said? Suurem osa süütegusid olid vargused, ent muist alaealisi püüdis endast ka nähtavat märki maha jätta.

Kuressaare noortekampadest on Saarte Hääl kirjutanud varemgi. Pahatihti juhtub nii, et kui kamp koos, on sigadused kerged sündima. Nii võtsid noored "gastrolöörid" mullu mais hulgakesi ette reisi Kõljalga, et sealse tühja mõisahoone kallal rammu katsuda. See näitab, milline mõju on noorele inimesele kambavaimul. Vaevalt et need poisid ja tüdrukud üksi olles vaevunuks sellist reisi ette võtma ja vana mõisahoonet segi peksma.

Tahaks loota, et sellised "vägitükid" jäävad üksnes põrsapõlve tegudeks ning tänastest lõhkujatest-laamendajatest kasvavad lõpuks mõistlikud inimesed. Ei olevat ju halb mitte laps, vaid tema tegu. Iseasi on see, kas sigatsenud alaealine endale aru annab, et see, mis ta tegi, on vale. Või kui teab, kas ta siis sellest hoolib.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles