JUHTKIRI Ajateenistus konti ei murra

Saarte Hääl
Copy
Ajateenijad. Foto on illustratiivne.
Ajateenijad. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Tänases Saarte Hääles kirjutame Saaremaa neiust Kristi Tuulingust, kes pärast gümnaasiumiõpinguid otsustas minna mitte edasi õppima või tööle, vaid kaitseväkke ajateenistusse.

Neid noori saarlannasid, kes ajateenistuse kasuks otsustavad, on aastate jooksul olnud vaid mõned üksikud, kuigi võiks olla tunduvalt rohkem. Tuulingu sõnul võib ajateenistuses ette tulla küll raskeid hetki, ent midagi kontimurdvat seal pole. Kui piisavalt tahtejõudu, küllap saaksid hakkama isegi need neiud, kes kodutütrena tegutsenud ei ole.

Vanasti öeldi, et sõjavägi teeb poisist mehe. Kas see just päris nii on, aga teadmised ja oskused, kuidas kodu ja kodumaad kaitsta, ei jookse kellelgi mööda külgi maha, olgu ta mees- või naissoost.

Peagi on käes koolilõpetamiste aeg. Kindlasti leidub tulevaste vilistlaste hulgas neid, kes pole päris kindlad, millist eriala valida ja mida oma eluga üldse peale hakata. Selle asemel, et asuda õppima eriala või tegema tööd, mis tegelikult huvi ei paku, tasub ehk kõigepealt kaaluda hoopis ajateenistuse läbimist.

Võib ju sinna astuda ka omal algatusel, mitte tingimata kutset oodata. Vahest saab kaitseväes veedetud kuude jooksul selgemaks ka see, mida edasi teha. Ja mine tea, võib-olla leiab mõni noor tänu ajateenistusele ja seal pakutavatele võimalustele oma kutsumuse. Leidub ju riigikaitsestruktuuris väga erinevaid ameteid.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles