JUHTKIRI Omaksehooldaja raske töö

Saarte Hääl
Copy
On palju neid omastehooldajaid, kes palgatööl käia ei saagi, kuna lähedane vajab abi ööpäevaringselt. Foto on illustratiivne.
On palju neid omastehooldajaid, kes palgatööl käia ei saagi, kuna lähedane vajab abi ööpäevaringselt. Foto on illustratiivne. Foto: Freepik

Paljud Saaremaa omastehooldajad, kes hoolitsevad puudega või raskete terviseprobleemidega lähedase eest, on keerulises olukorras.

Sellest, et hooldekodukohti napib, on Saarte Hääl kirjutanud korduvalt. Samas on olukordi, kus ka suure hooldusvajadusega lähedast hooldekodusse saata ei soovita, isegi kui koha saaks. Või siis pole hooldatav inimene ise nõus hooldekodusse minema.

Sellistel puhkudel ei pruugi kõne alla tulla ka hooldekodudes kohapeal pakutav intervallhooldus.

Samas on lähedase hooldamine, kes (enam) liikuda ei suuda, väga raske töö – seda nii vaimselt kui ka füüsiliselt. On palju neid omastehooldajaid, kes palgatööl käia ei saagi, kuna lähedane vajab abi ööpäevaringselt. Mis saab aga siis, kui hooldaja ise vajab hädasti puhkust, jääb haigeks või peab koguni haiglasse minema? Kes teda asendada saaks? Kuressaare Hoolekande pakutav koduteenus ei pruugi sellises olukorras olla kaugeltki piisav.

Tänases Saarte Hääles räägib Saaremaa vallavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Reelika Murd, et veel tänavu on kavas välja töötada uus teenus omastehooldajate aitamiseks. Et lähedast inimene saaks oma äraolekul olla kindel: tema koju jäänud lähedane on hooldatud ja hoitud. Sellist teenust on meie vallas hädasti tarvis.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles