Mustjala festival võib tulla plaanitust suurem

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
1995. AASTAST TOIMUVAL Mustjala festivalil kõlavad klassikaline muusika, folk ja džäss. Fotol teevad Aare Tammesalu ja teised muusikud 2017. aasta juulis enne kontserti proovi.
MAANUS MASING1995. AASTAST TOIMUVAL Mustjala festivalil kõlavad klassikaline muusika, folk ja džäss. Fotol teevad Aare Tammesalu ja teised muusikud 2017. aasta juulis enne kontserti proovi.
1995. AASTAST TOIMUVAL Mustjala festivalil kõlavad klassikaline muusika, folk ja džäss. Fotol teevad Aare Tammesalu ja teised muusikud 2017. aasta juulis enne kontserti proovi. MAANUS MASING1995. AASTAST TOIMUVAL Mustjala festivalil kõlavad klassikaline muusika, folk ja džäss. Fotol teevad Aare Tammesalu ja teised muusikud 2017. aasta juulis enne kontserti proovi. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

25 aastat tagasi sündinud Mustjala festivali korraldajad loodavad tänavuse ürituse viiruse kiuste läbi viia isegi suuremana, kui esialgu plaanitud.

“Me töötame praegu iga päev selle nimel, et Mustjala festival toimuks ja ma arvan, et festival toimub isegi suurendatud mahus,“ ütles Mustjala festivali kunstiline juht Aare Tammesalu

Esmalt pidi Mustjala festival toimuna 17.–19. juulil, kuid nüüd tahetakse festivali mahtu suurendada. Festivali programm koostati teadmisega, et toimuvad ooperipäevad ja muud üritused.

“Kuna ooperipäevad jäävad ära, siis üritame pakkuda saarlastele kultuurielamusi nii palju, kui vähegi suudame,” rääkis Tammesalu. “Töötame selle nimel, et kontserte oleks rohkem ja et need oleksid hajutatud pikema aja peale.” 

Kahtluse all on välisesinejate osavõtt festivalist. Sel aastal oli Mustjala festivali avakontserdiks Ninase rannakaitsepatareis mõeldud Jaapani taiko-trummide show. Mustjala Anna kirikus pidi esinema islandi viiuldaja Sigrun Edvaldsdottir ja Mustjala vabaõhulaval Ungari folkansambel Tokos Zenekar, kuid praeguse seisuga valitseb nende esinemiste osas suur küsimärk. Vajadusel asendatakse välisartistide esinemised kodumaiste interpreetidega. 

Ninase puhkeküla merelaval Küdema lahe ääres esinevad Siim Aimla džässkvartett & Teele Viira, Panga panga vabaõhukontsert on aga plaanitud perekontserdina Saaremaa artistide osalemisel. 

Mustjala festivali raames peetakse teist aastat järjest Tagaranna küla- ja kirjanduspäeva, kus on lubanud üles astuda Tõnu Õnnepalu, Kristiina Ehin, kitarrist Heiki Mätlik jt.

Aare Tammesalu ütles, et festival jääb ära ainult juhul, kui Eestit peaks tabama viiruse uus laine ja keelatakse uuesti avalike ürituste korraldamine. Mustjala festivali kontserdid toimuvad kirikutes, mõisates, endine Nõukogude rannakaitse suurtüki laskepesas Ninase poolsaarel jm. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles