MUHU UUDISSED Muhulasi tuleb aga paljast juure

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Abrilli kuu sihes oo Muhus aset leidn üks ühna isevärki sündmus, mis alles takkajärgi mudud välja tulli. Selgun oo nõuke asi, et 1. mai seesuga elab kirjade järgi Muhus kaks tuhat neli inimest. Nõnna nie rehnungi pidajad oo nüidseks välja võtn.

Viimati olli Muhus üle kahe tuhande elaniku viistesn vuastasd tagasi. Sina kallis aeg! Mõtle siis ise! Sie olli siis, kut sellevuastased Liiva kuoli lõpetajad köima õppesid. Ja nüid oo jälle nõuke uhke nummer ületat. Mudud nüid paneb jälle üks ning teene toodutama, et nie oo ju änamaste ikka iseakan muhulased, kis oo siis juure tuln. Et neid õigeid muhulasi ep sünni siia änam ampsest aast.

Neh, tia küll kelle süi sie piaks olema, et sündin muhulased siit oo minema läin? Ikka igaüks oo ise omale mõjale elamise kohja valin. Moo iest oo just kena, et järjest änam oo nõuksi inimesi, kis leidvad, et nende kirjade järgne elukoht piaks Muhu suare pial olema. Sie justkut näitab äe, et oo üks munuke koht ja sii tahetse rohkem olla kut mõjal.

Sest kui inimene oo ikka oma elukohjaks Muhu kuulutan, siis taal ju oo sii kahe väena vahel ometiks nõuke pesakoht kua, kus ta vahestkid puhkamas ja kõõnustamas köib. Nõuke, kis laevaga otse Virtsust oma aruga Suaremuale põrutab, nõuke ep oska ennast siia sissegid laska kirjuta ju. Ja sõuksi tarku oo küll ja viel.

Muuseum tegi mineva nädali uksed lahti ja Kunstitallis suab näitust kua vahtimas köia. Sial oo ülal sie “Mässu kaudu vabasse riiki”. Muuseum oo lahti teisebest laupani omingu kellu kümnest, õhta viieni. Ja näitus oo ülal kahessanda juunini paergus. Ja ruamatumi suab jälle kogus lainutamas köia. Ep pia ukseaukus kõõluma paljast. Ja külakeskuses oo kua ju näitusi ülal.

Liiva suures kirkus olli kua mineva pühabe üle ulga aa tienistus ja järgmine kord oo nüid kaheskümnes kolmas. Ja siis oo leeripüha.

Neh, kui kirkus jumalasõna kuulata ja kuuluta ep sua, siis nüidsel muodsal aal, kut kõik kuolitunnid oo selle va pandeemiaga internetti kolin, suab ju leeritunnid kua internettis äe pidada. Nüid oo lapsed, või mis lapsed nõuksed änam oo, katekismuse selgeks suan ja võib teesed äe leerita.

Neh, et olga meite reaki ja olge siis ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles